dimecres, 12 d’octubre del 2011

Nota de George Sanders, actor britànic (1906-1972)

George Sanders (1906-1972)

George Sanders va ser un dels més importants actors anglesos del segle XX. Posseïa un accent i una veu de baríton deliciosos. Va excel·lir tant al teatre com al cinema i a la televisió. Al llarg de la seva carrera va obtenir nombrosos i prestigiosos premis, entre ells l'Oscar per All About Eve (1950) de Joseph Leo Mankiewick. Paral·lelament a aquesta activitat, també es va dedicar a cantar i a escriure. L'intèrpret personificava el perfecte dandy, tant a fora com a dins de la pantalla.

El seu amic, el també cèlebre actor David Niven, va revelar a les seves memòries que, al llarg d'una reunió que va tenir lloc el 1937, Sanders ja l'havia avisat que es llevaria la vida quan complís 65 anys. Finalment, amb precisió britànica, qui va donar la veu al tigre Shere Khan va complir la seva paraula ingerint una sobredosi de barbitúrics en un hotel de Castelldefels, el 25 d'abril de 1972. La breu nota que va deixar deia el següent:



Estimat món:

Me'n vaig perquè estic avorrit. Sento que ja he viscut prou. Us deixo amb les vostres cabòries en aquesta dolça fossa asèptica.

Bona sort.

George Sanders



El PP encara no hi governava a aquella bella població del Baix Llobregat. Descartem qualsevol associació mental amb aquest fet polític, doncs...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada